Hascevher HSH1418 Tlakový hrniec 13 l
Kto je firma Hascevher?
Firma Hascevher je turecká spoločnosť pôsobiaca na trhu už od roku 1993 vyrábajúca kvalitné produkty, vďaka čomu si našla svojich priaznivcov už v mnohých zemiach na 5 kontinentoch.
Používaním najmodernejších technológií pri výrobe sa produkty môžu používať na všetky typy sporákov. Či už ide o elektrické, plynové, keramické, sklenené alebo halogénové.
Vysoká kvalita spracovania zabezpečuje, že si potraviny zachovávajú svoj zdravý status, čím sa vyznačujú minimálnou stratou vitamínov, minerálov a svojej prirodzenej chuti.
Obrovskou výhodou je aj varenie za použitia menšieho množstva vody a tuku, čím sa prispieva nielen k chutnosti jedál, ale aj k šetreniu energií .
Pre dosiahnutie maximálnej kvality a cenovej dostupnosti je materiál vyberaný veľmi starostlivo od spoločností z celého sveta. Aj preto je v obľube nielen u bežných používateľov, ale má svoje stále miesto aj v odvetví HORECA, a teda v gastronómii - v hoteloch, reštauráciach a kaviarniach.
Spoločnosť nezaostáva nielen v kvalite, ale ani v v širokej škále svojich ponúkaných produktov. Zameriava sa na nerezové, keramické a granitové materiály s nepriľnavou povrchovou úpravou, ktoré sú šikovne a precízne spracované do rôznych klasických alebo tlakových hrncov, čajových a kávových kanvíc, hrncov na cestoviny, či panvíc na vysmážanie.
Společnost má několik vlastních značek, které byly registrovány v 27 zemích v souladu s Madrid PROTOKOLEM. Výrobky mají certifikát kvality CE TÜV v Německu a TSE certifikát od tureckého ústavu standardu. Všechny kroky výroby se stále aktualizují, společnost má vlastní vývojový tým, kt. vyvíjí ergonomické a praktické designy, podle aktuální módy a trendů v daném odvětí.
Nie nadarmo znie slogan spoločnosti „Varenie s láskou“.
Upozornenie: Hrnce môžu byť dodávané aj pod značkou Perfect Home a Arise. Avšak, nemusíte sa obávať, že by ste dostali iný produkt, než ktorý ste si objednali. Ide o identické produkty s rovnakou kvalitou prevedenia a spracovania, vyrobené len pod záštitou inej značky.
Chcete mať rýchlo uvarené jedlá za niekoľko minút a neprísť o plnosť chutí?
Praktický pákový tlakový hrniec s objemom nádoby 3,5 l, 5 l, 7 l, 9 l, 12 l, 14 l a 17 litrov sa radí medzi kompaktné hrnce, ktoré vynikajú jednoduchým moderným vzhľadom a rokmi overenou konštrukciou. Hrniec je vyrobený z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele 18/10. Výhodou je predovšetkým kvalita spracovania a dlhodobá využiteľnosť. Táto nehrdzavejúca oceľ patrí medzi najlepšie, ale aj dobre vyzerá a navyše s ňou nie sú problémy pri čistení a udržiavaní.
Viacnásobné, masívne (10 mm) tepelné dno je vyrobené z vysoko vodivého kvalitného hliníka. Cez hliník je natiahnutá ešte jedna vrstva ušľachtilej ocele. Toto úsporné "akutermické dno" je pritom precízne lúčovito vybrúsené do kruhu, že umožňuje a zároveň aj garantuje optimálnu tepelnú vodivosť a držanie teploty. Varenie prebieha pri nízkom výkone a Vy takto ušetríte z energiu.
Ušká na hrnci sú nitované, čo zabezpečí minimálny odvod tepla z hrnca a preto zostanú vždy chladné. Vhodný pre všetky typy sporákov – plynové, elektrické, sklokeramické, halogénové a indukčné. Ľahké a bezpečné použitie, vysoká spoľahlivosť.
Výrobky majú všetky potrebné testy bezpečnosti. Hrnce majú pevný vrchnák a pracujú s tlakom až do 0,75 barov. Bezpečnosť nám pri varení zaisťuje prevádzkový ventil, bezpečnostný ventil a poistka, ktorá bráni otvoreniu skôr, než je hrniec vytlakovaný. Náhradné diely sú bežne k dispozícií. Vhodné do umývačky na riad. Vhodné do rúry, bez tlakovej pokrievky.
Kuchynská pomôcka, ktorá dokáže uľahčiť varenie a ušetriť v súčasnosti jednu z najvzácnejších vecí – drahocenný čas. Tlakové hrnce sú aj preto obľúbenou súčasťou domácností mnohých moderných a úspešných gazdiniek. Vďaka nemu totiž nemusia stráviť pri varení obeda pol dňa, ale len hodinku či dve. Čas, ktorý vďaka nim ušetria, môžu preto využiť zmysluplnejšie a stráviť ho príjemnejšie pri svojich obľúbených aktivitách.
Tlakový, Papinov alebo kuchta?
Všetky tieto názvy, aj keď znejú úplne odlišne, znamenajú jedno a to isté. Označujú nádobu na varenie, ktorá sa dá uzatvoriť a tým v nej vznikne vyšší tlak, čoho dôsledkom je aj zvýšenie teploty a rýchlejšie uvarenie jedla. Tlakový hrniec je asi najbežnejšie používaný názov. Kuchta je odvodená z maďarčiny a pomenovanie Papinov hrniec zas vzniklo na základe mena objaviteľa tohto hrnca.
Ako to celé funguje?
V uzatvorenej nádobe sa zvyšuje tlak na vyšší, než je bežný atmosférický tlak a vďaka tomu sa následne zvyšuje teplota, pri ktorej sa jedlo pripravuje. Vďaka tomu trvá varenie omnoho menej času, ako pri klasickej príprave v normálnom hrnci. V tlakovom hrnci sa tak teplota zvyšuje až na 120 – 140°C, zatiaľ čo v klasických hrncoch je teplota pri príprave jedál varením len okolo 95 - 100°C.
Kľúčové vlastnosti:
- špičková kvalita
- jednoduché použitie
- ľahká a jednoduchá údržba
- zachovanie väčšieho množstva živín
- výraznejšia chuť jedla
- výška: 30cm
- priemer: 23cm
- šetrite energiu a čas
- obľúbená konštrukcia s moderným dizajnom
- napr. pri varení zemiakov stačí zaliať len 3 dcl vody a doba varenia je 5 minút
- pozor na prílišné naplnenie hrnca!!!
- materiál: špičková nerezová oceľ 18/10
- dostupné objemy: 3,5 l, 5 l, 7 l, 9 l, 12 l, 14 l a 17 litrov
- hrúbka steny 0,6 mm
- extra silné viacvrstvové 10 mm dno
- vhodný pre všetky typy sporákov – plynové, elektrické, sklokeramické, halogénové a indukčné
- vhodné do umývačky riadu
- ušká na hrnci nikdy nepália
- odolné voči teplotným šokom
Porovnanie časov prípravy:
Tlakový hrniec Normálny hrniec
Kuracie mäso 15 minút 30 – 40 minút
Bravčové mäso 30 minút 60 – 70 minút
Hovädzie mäso 60 minút 2 – 3 hodiny
Strukoviny 10 minút 30 minút
Zemiaky 5 – 10 minút 30 minút
Ryža 5 minút 20 minút
Brokolica, Karfiol 3 minúty 20 minút
Čistenie a starostlivosť:
Pred prvým varením s novými hrncami, ho umyte v horúcej vode so saponátom a dôkladne opláchnite.
S údržbou vášho tlakového hrnca nebudete mať najmenší problém, pokiaľ od začiatku budete vedieť, ako s ním zaobchádzať na sporáku.
Je dobré hrnce po použití umyť horúcou vodou so saponátom a hneď potom dobre utrieť. Ušľachtilá oceľ bude mať stále žiadaný vysoký lesk.
Je dobre, pokiaľ výrobky z ušľachtilej ocele hneď po použití umyjete alebo ich aspoň naplníte vodou a pridáte trochu saponátu. Tak v hrncoch nich nezaschne a vy nemusíte zaschnuté zvyšky s námahou umývať.
Pri mimoriadne veľkom zašpinení hrncov, ich naplnte vodou s trochou saponátu a nechajte krátko povariť.
Zostatky nečistôt môžete odstrániť hubkou alebo umelým kartáčom.
Nepoužívajte k čisteniu vysokoleštených plôch žiadne drsné prípravky (piesky, apod.) , pretože by sa stali matnými.
Ošetrovanie a kozmetika:
- nepoužívajte kovovú drôtenku na leštené plochy
- v umývačke môžete umývať všetky kovové časti
- stratenie farby používaním pri vysokých teplotách alebo vytvorenie škvŕn (v závislosti od tvrdosti vody), sa najlepšie očistia zriedeným octom alebo kvapkami citrónu. Fľaky neovplyvňujú funkčnosť a zdravotnú nezávadnosť riadu, nie sú chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie.
- pri prehriatí prázdnych hrncov sa môže na ich povrchu vytvoriť fialové až hnedé sfarbenie - toto sfarbenie neobmedzuje funkčnosť a ani zdravotnú nezávadnosť hrncov, nie je chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Tlakové hrnce |
---|---|
EAN: | 5999541201418 |
Farba: | nerezová |
Objem: | 13 L |
Kategória tovaru: | Tlakové hrnce |
Krajina pôvodu: | Turecko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.